Kampüs Dışı Erişim

Üniversitemizin veritabanlarına kampüs dışından erişmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

*Windows XP kullanıyorsanız indirmeniz gereken program: Kampüs Dışı Erişim1

*Windows Vista ve üzeri (Win7, Win8, Win8.1, Win10) kullanıyorsanız izlemeniz gereken adımlar:

1. Öncelikle Client indirip, kurunuz: * 32 Bit bilgisayarlar için : openvpn-install-2.3.8-I601-i686.exe           * 64 Bit bilgisayarlar için: openvpn-install-2.3.8-I601-x86_64.exe

2. Aşağıdaki programları indiriniz:

3. İndirdiğiniz programları C:\Program Files\OpenVpn\Config klasörüne kopyalayınız.

4. Masaüstünde OpenVpn'ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırınız.

5. Sağ alt köşedeki ikona sağ tıklayıp bağlanınız.

6. Çıkış yapmak için ikona sağ tıklayıp çıkınız.

Bu programları sadece bir kere indireceksiniz, daha sonra basitçe bağlanıp çıkış yapabilirsiniz.

Uyarılar;

- Program üniversitemiz içerisinde çalışmamaktadır. Lütfen üniversitemizdeki internet altyapısını kullanırken programın kapalı olduğunu kontrol edin, aksi takdirde internet sitelerini görüntüleyemezsiniz.

- Program personellerimiz için , TC. kimlik  numarası ve Otomasyon Şifresi ile, Öğrencilerimiz için ise Öğrenci No ve şifresi ile bağlanmaktadır. Şifre Almak İçin Tıklayınız

- Şifre alırken dikkat edilmesi gerekenler

- İlk adımda TC. Kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz.

- İkinci adımdaki Kimlik numarasına ise kimliginizde bulunan fotoğrafınızın altındaki 6 haneli numarayı giriniz.

- Program cilt numarası, sıra numarası ve aile sıra numarası gibi bilgiler isterse lütfen başa sıfır yazmadan bilgilerinizi giriniz.