Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Yine Gururlandırdı

16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ve Gastronomi Festivali " yapıldı. Festival kapsamında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile Dünya Şefler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmadan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü öğrencileri çeşitli ödüllerle döndüler. 75 kategoride düzenlenen 30 ülkeden 450'si yabancı olmak üzere toplam 2100 aşçının katıldığı ve 25’i yabancı 100 jüri üyesinin görev aldığı yarışmadan;

Nurcan Uslu;  Ustalar Balık kategorisinde -Orjinal Balık Tabağı ile altın madalya,

Eren Çelebi Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık kategorisinde - Ispanak yatağında damla sakızlı krema soslu deniz alası ile gümüş madalya,

Betül Arslan; Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde gümüş madalya ve Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı- Ana Yemek yarışması kategorisinde bronz madalya,

Emre Çelebi, Burcu Yıldırım, Tamer Bağır ve Eren Çelebi; Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde -Dalgan döndermesi, Ayva bastı, Hayrabolu tatlısı ile bronz madalya,

Nurcan Uslu ve Burcu Yıldırım; Pratik Ekip Yarışması kategorisinde bronz madalya kazandılar.